Απαγορευμένο

Απαγορευμένο


Από τις εκδόσεις ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ κυκλοφορεί το μυθιστορημα  Απαγορευμένο!

Ο δεκαεπτάχρονος Λόχαν και η δεκαεξάχρονη Μάγια πάντα ένιωθαν περισσότερο φίλοι παρά αδέρφια. Από κοινού ανέλαβαν το ρόλο της αλκοολικής μητέρας και του εδώ και χρόνια φευγάτου πατέρα στη φροντίδα των μικρότερων αδερφών τους.

Η ζωή τους αναγκάζει πλέον να συμπεριφερθούν σαν γονείς προς τα μικρότερα αδέρφια τους. Η Μάγια και ο Λόχαν έπρεπε να μεγαλώσουν γρήγορα για ανταποκριθούν στις ανάγκες μιας οικογένειας. Τα κοινά τους προβλήματα και το γεγονός ότι καταλάβαιναν απόλυτα ο ένας τον άλλον, τους έφεραν πιο κοντά απ’ όσο δυο αδέρφια θα έπρεπε να είναι. Τόσο κοντά, ώστε να ερωτευτούν. Η κρυφή τους σχέση γρήγορα εξελίσσεται σε μια βαθιά, απεγνωσμένη αγάπη. Ξέρουν ότι αυτό που νιώθουν είναι ένα λάθος και πως  θα πρέπει να σταματήσει. Παρόλα αυτά, είναι αδύναμοι να σταματήσουν αυτό που, στα μάτια τους, φαίνεται τόσο απίστευτα σωστό.

Η Tabitha Suzuma γεννήθηκε στο Λονδίνο από Αγγλίδα μητέρα και Ιάπωνα πατέρα. Έζησε δύσκολα εφηβικά χρόνια, εγκατέληψε τις σπουδές της και έκανε διάφορες δουλειές. Το Απαγορευμένο είναι το πέμπτο της βιβλίο. Θεωρείται από τους καλύτερους νέους συγγραφείς στη Μ. Βρετανία.

·  Βραβευμένο με το Πρώτο Βραβείο Cariparma για Ευρωπαίο Λογοτέχνη το 2011

·  Υποψήφιο για τα βραβεία Carnegie το 2011 για παιδικά και εφηβικά βιβλία στη Μ. Βρετανία

·   Υποψήφιο για το Γερμανικό βραβείο λογοτεχνείας  Jugendliteraturpreis 2012