Συγγραφέας: Στέλλα Αρβανίτη

Η Στέλλα Αρβανίτη μεγάλωσε στη βόρεια Εύβοια (Άγιος Γεώργιος Λιχάδος), πήγε Γυμνάσιο και Λύκειο στην Αιδηψο και σπούδασε Ιταλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Α.Π.Θ, ενώ παράλληλα τελείωσε και τη σχολή Ξεναγών του ΕΟΤ. Ένα μέρος των σπουδών της το έκανε στη Bologna με υποτροφία και στο Université Laval του Καναδά.

Από το δημοτικό της άρεσε να γράφει διηγήματα, στίχους, θεατρικά και παραμύθια, ενώ στη Γ’ Γυμνασίου βραβεύτηκε σε πανελλήνιο διαγωνισμό στην ποίηση και την πεζογραφία.

Το Φεβρουάριο του 2012 « Το κυπαρίσσι που έγερνε», πήρε έπαινο στην κατηγορία παραμύθι, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσαλλίδα με τον ίδιο τίτλο.

Από το 1996 εργάζεται ως Διπλωματούχος Ξεναγός σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και ως εκπαιδεύτρια σε ΚΕΚ. Το παραμύθι – η μεγάλη της αγάπη – που πάντα υπήρχε στη ζωή της από παιδί, υπάρχει και σήμερα είτε στη δουλειά της (αρχαίοι ελληνικοί μύθοι, συμβολισμοί, λαϊκές παραδόσεις) είτε στη συγγραφή.

Η Στέλλα Αρβανίτη έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια αφήγησης με Έλληνες και ξένους αφηγητές και της αρέσει να γράφει τα δικά της παραμύθια, εμπνεόμενη από την Ελληνική επαρχία, αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Βιβλία:

Το κυπαρίσσι που έγερνε

Στέλλα Αρβανίτη
Παιδικά
Το κυπαρίσσι που έγερνε

Από τις εκδόσεις ΧΡΥΣΑΛΛΙΔΑ κυκλοφορεί το βιβλίο Το κυπαρίσσι που έγερνε, παιδική λογοτεχνία για παιδιά από 7 ετών. Το «Κυπαρίσσι που έγερνε» είναι ένα γλυκό ...

Προβολή